Spare skatt før jul? – Fire favoritter

Det nærmer seg jul, og mange lurer på hva de kan gjøre før nyttår, for å lette på skattetrykket for 2021. Noen grep er det for sent å ta, men det er fortsatt en del ting du rekker å gjøre. Her er våre fire mest populære øvelser, helt på tampen av året:

Gi gode gaver – spar både inntektsskatt, formuesskatt og dårlig samvittighet!

Gaver på minst kr 500 til godkjente organisasjoner gir skattemessig fradrag med 22% av inntil kr 50 000 totalt. I tillegg sparer du formuesskatt, ved at pengene ikke lenger tilhører deg ved årsskiftet. Og på kjøpet får du en god følelse 🙂

Husk at organisasjonen trenger ditt personnummer for å rapportere gaven riktig til skattekontoret. Det er veldig mange organisasjoner som er godkjent, som du ser her: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/gave-og-arv/gave-til-frivillige-organisasjoner/liste/

Selg aksjer og annet som har falt i verdi – spar inntektsskatt!

-Du kan få skattemessig fradrag med hele 22%-31,68% av tapet, dersom du selger private aksjer eller annet som ellers er skattepliktig, men som har falt i verdi. Skal du uansett selge noe med verditap rundt årsskiftet, så hvorfor ikke spare skatt allerede i år?

Gi forskudd på arv – spar formuesskatt, og kanskje arveavgift!

Du kan spare formuesskatt ved å gi verdier til personer som uansett skal arve deg, og som har liten eller negativ formue. Dessuten kan det være greit å ha gjort det, nå som ingen må betale arveavgift. Men husk at det er mange faktorer som da bør hensyntas. Vi anbefaler at du tar kontakt med din rådgiver, før du gir forskudd på arv.

Invester i aksjer og aksjefond – spar formuesskatt!

-Aksjer og aksjefond verdsettes fortsatt lavt for 2021, til bare 55% av beregnet verdi. Har du penger på privat bankkonto som uansett skal inn i aksjemarkedet innen kort tid, så kan du spare formuesskatt ved å plassere pengene før årsskiftet.

Våre internettsider er ment å opplyse om generelle forhold. Juridisk rådgivning må tilpasses hver enkelt sak, og juridiske beslutninger bør ikke tas uten konkrete råd fra advokat. Vi påtar oss ikke ansvar for eventuelt tap oppstått som følge av bruk av informasjon fra våre nettsider.